کلیه حقوق مادی و معنوی وب سایت متعلق به لیزرلند می باشد .
پولیپ بینی , جراحی و درمان پولیپ بینی
پولیپ بینی , جراحی و درمان پولیپ بینی : پولیپ بینی یک تودهای همانند یک خوشه انگور و یا قطره اشک است که به دلیل آلرژی، عفونت دورهای، آسم و یا حساسیت به مواد مخدر ایجاد میشود و در مسیر بینی قرار میگیرد. اگر اندازه پولیپ بزرگ باشد مسیر تنفسی شما را مسدود کرده و سبب عفونت مکرر میشوند. پولیپ بنی با دارو ممکن است درمان شود ولی گاهی نیاز به جراحی است.
برخی از نشانههای پولیپ بینی
پولیپ بینی که به آن سینوزیت مزمن نیز گفته میشود سبب التهاب مسیرهای بینی میشود و گاها تا 12 هفته ادامه پیدا میکند. البته ممکن است سینوزیت مزمن بدون پولیپ هم باشد. پولیپ های کوچک را قابل تشخیص و لمس نیست ولی پولیپ های بزرگ سبب انسداد مسیر بینی میشوند.
نقاط اشتراک سینوزیت مزمن و پولیپ بینی:
- آبریزش بینی
- گرفتگی مداوم بینی
- آبریزش از پشت بینی
- کاهش یا عدم حس بویایی
- درد سر و صورت
- درد در دندانهای بالا
- احساس فشار بر روی پیشانی و صورت
- خرناس کشیدن
- احساس خارش اطراف چشم
تشخیص پولیپ بینی
برای تشخیص پولیپ ابزارهای پزشکی مورد نیاز شامل چراغ قوه پزشکی که رینوسکوپ نامیده میشود و یا آندوسکوپی بینی میباشد. اگر پولیپ توسط رینوسکوپ قابل مشاهده نباشد پزشک از طریق آندوسکوپی بینی شما را معاینه خواهد کرد که یک لوله نازک و انعطاف پذیر را که سر آن دوربین و چراغ نصب شده است از طریق انتهای مجاری بینی وارد خواهد کرد.
در “ام آر آی “و” سی تی” اسکن پولیپ ها به شکل نقاط مات در این اسکنها نمایان میشوند که برای تشخیص مکان دقیق پولیپ نیاز است. این روش کار ناهنجاریهای ساختاری یا غدههای سرطانی را نیز میتواند تشخیص دهد.
تست آلرژی نیز یکی دیگر از روشهای تشخیص میباشد از این تست برای تعیین منشأ التهاب مزمن بینی استفاده میشود در این تست یک سوراخ در پوست ایجاد میشود و با آزمایش انواع آلرژن ها واکنش سیستم ایمن بی بدن سنجیده میشود. برای بچههای کوچک از تستهای ژنتیکی نیز استفاده میشود.
زمان مراجعه به دکتر
علائم پولیپ بینی مشابه یک سرماخوردگی ساده است و اگر بیش از ۱۰ روز ادامه پیدا کرد به دکتر مراجعه کنید.
درصورت مشاهده علائم زیر به پزشک مراجعه کنید:
- مشکل جدی در تنفس
- علائم بیماری شما به طور ناگهانی بدتر شدند
- دو بینی، کاهش بینایی یا کاهش توانایی برای حرکت چشمها
- التهاب شدید اطراف چشم
- افزایش سردرد به همراه تب بالا یا ناتوانی در نگه داشتن سر به جلو
دلایل ایجاد پولیپ چیست؟
دلیل اصلی پولیپ بینی مشخص نیست ولی افرادی که پولیپ ایجاد میکنند واکنش سیستم ایمنی متفاوتی نسبت به افراد دیگر دارند پولیپ بینی بیشتر در میانسالی اتفاق می افتد و اغلب در ناحیهای که سینوسها نزدیک چشمها، بینی و استخوان گونه هستند ایجاد میشود.. این التهابها در غشای مخاطی داخل بینی و سینوسها ایجاد میشود.
درمان پولیپ بینی
اولین راه استفاده از دارو است حتی جراحی هم برای درمان پولیپ ممکن است دائمی نباشد و دوباره پولیپ ها برگردند. هدف از درمان هم از بین بردن پولیپ ها و یا کوچک کردن سایز پولیپ ها است.
درمان دارویی : با استفاده از دارو امکان از بین رفتن پولیپ ها وجود دارد و برای درمان پولیپ های بزرگ هم درمان دارویی استفاده میشود که سبب کوچک کردن پولیپ ها و یا ازبین بردن آنها به طور کامل میشود.
اسپری بینی : برای مثال اسپری بینی بنام کورتیکو آستروئیدها احتمالاً پولیپ ها را از بین ببرد و در غیر اینصورت هم سبب کوچکتر شدن آنها میشود. اسپریهای کورتیکو آستروئید شامل این مواد میشود: فلوتیکازون، بودزونید، فلونیزولید، مومتازون، تریامسینولون، بکلومتازون و سیکلسونید.
کورتیکو آستروئیدهای خوراکی و تزریقی : اگر اسپری مؤثر نبود احتمالاً دکتر نوع خوراکی آن یعنی پردنیزون را تجویز کند که همراه اسپری هم تجویز میشود. کورتیکو آستروئید خوراکی ممکن است عوارض جانبی داشته باشد برای همین باید یک دوره کوتاه استفاده شود از کورتیکو استروئیدهای تزریقی هم برای زمانی که پولیپ طولانی شود استفاده میشود.
داروهای دیگری که برای درمان پولیپ استفاده میشود عبارتند از آنتی هیستامین که آلرژی را کنترل میکند و آنتی بیوتیک برای عفونتهای دورهای تجویز میشود. از این داروها برای شرایطی که التهاب مزمن در سینوسها و مسیر بینی ایجاد میشود مورد استفاده قرار میگیرد.
جراحی پولیپ بینی
گاهی دارو درمانی نمیتواند پولیپ را از بین ببرد برای همین باید جراحی اندوسکوپیک انجام شود تا پولیپ، مشکلات التهابی سینوسها بطور کامل از بین رود. در آندوسکوپی جراح با استفاده از یک لوله کوچک که ذره بین و دوربین کوچک دارد وارد حفره بینی میکند که این لوله دارای یک جسم کوچک است تا پولیپ ها را بتراشد. این کار ممکن است دهانه سینوسها را که به مسیر بینی میرسند بزرگ کند، این کار یک عمل سرپایی میباشد. بعد از جراحی احتمالاً باید از کورتیکو آستروئید استفاده شود و برای بهبود سریع آب نمک کمک زیادی میکند.
بیشتر بدانید : جراحی بینی
پولیپ در چه کسانی شایعتر است؟
پولیپ بیشتر در میانسالان که بالای 40 سال دارند و کودکانی که مبتلا به آسم، سینوزیت مزمن، زکام و فیبروز کیستیک هستن بسیار شایع است. همچنین خانمها بیشتر از آقایان در معرض پولیپ هستند.
روشهای پیشگیری از پولیپ
- بعد از درمان میتوان پولیپ بینی را از طریق شستشو به وسیلهٔ سرم نمکی و مدیریت آلرژی و آسم با گوش دادن به توصیههای دکتر دنبال کنید. اگر علائم بیماری شما به خوبی کنترل نشد حتماً به دکترتان اطلاع دهید تا برنامه درمانی دیگری را ارائه دهد.
- اجتناب از محرکهای بینی. محرکهایی مانند آب و هوای آلوده منجر به سوزش و التهاب بینی میشود. که عبارتند از: آلرژن ها، دود تنباکو، گازهای شیمیایی، گرد و خاک و دیگر ذرات ریز موجود در هوا
- رعایت بهداشت. در صورت خشکی هوای منزل باید از دستگاه مرطوب کنندهٔ هوا استفاده شود. این کار سبب مرطوب کردن مسیر تنفسی، بهبود جریان مخاط از سینوسها و جلوگیری از انسداد و التهاب بینی میشود.
- استفاده از شویندهٔ بینی. با شستشوی بینی با آب نمک محرکها و الرژن های بینی از بین میرود و جریان مخاط بهبود مییابد.
Comments are closed.