کلیه حقوق مادی و معنوی وب سایت متعلق به لیزرلند می باشد .
انواع جراحی بینی و بررسی هر کدام
انواع جراحی بینی و بررسی هر کدام : شاید ندانید که علاوه بر جراحی زیبایی بینی جراحی های دیگری هم برای بینی وجود دارند که هر کدام نتیجه بخصوصی را به همراه دارند، با توجه به شرایط شما باید با جراح مشورتی داشته باشید تا بهترین و مناسب ترین روش را برای جراحی انتخاب نمائید.
بینی انواع مختلفی دارد، اگر بینی بسیار بزرگ یا بالعکس بیش از حد کوچک باشد و یا اگر نوک بینی بسیار پهن و گوشتی یا افتاده باشد، تکنیک جراحی متفاوتی با توجه به شرایط بینی در نظر گرفته می شود.
جراحی برای زیبایی بینی | رینوپلاستی
جراحی زیبایی بینی اشاره دارد به هر نوع جراحی بینی که به منظور بهبود یا تغییر ظاهر بینی انجام می شود که جزو جراحی های اختیاری دسته بندی می شود و در برخی موارد هم تحت پوشش بیمه قرار می گیرد.
جراحی بینی کاهشی چیست؟
یکی از انواع جراحی بینی ، “جراحی بینی کاهشی” است. در این نوع جراحی شخص به دنبال این است که سایز بینی خود را کاهش و در واقع یکی از رایج ترین انواع جراحی بینی محسوب می شود چون هم آقایان و هم خانم ها معمولا می خواهند که مشخصات بینی بهتر نمایان شود و همچنین ساختار بینی زیباتر شود.
همانطور که اشاره شد عمل کوچک کردن بینی پرکاربردترین نوع جراحی زیبایی بینی است که تناسب بین بینی و بقیه اجزاء چهره را بهبود میدهد. با انجام این عمل مشکلاتی مانند افتادگی نوک بینی، قوز روی بینی و بزرگ بودن سوراخ بینی رفع میشود. جراح مقدار بسیار کمی از استخوان یا غضروف بینی را برمیدارد تا به شکل دلخواه برسد. ماطقی کهدر جراحی بینی کاهشی بیشتر از بقیه تغییر داده می شوند عبارتند از : نوک بینی و پل بینی. نوک بینی بیمار ممکن است گرد یا بدشکل باشد و پل بینی هم ممکن است قوز و ناهمواری های نا خوشایندی داشته باشد. این دسته از عیوب بینی می تواند با جراحی بینی کاهشی اصلاح شود.
جراحی بینی افزایشی چیست؟
شاید نشنیده باشید ولی بر خلاف جراحی بینی کاهشی، هدف جراحی بینی افزایشی این است که سایز کلی بینی را به تناسب افزایش دهد. البته این نوع جراحی بینی نسبت به جراحی بینی کاهشی رواج کمتری دارد ولی هنوزهم افرادی هستند که ممکن است به این نوع جراحی نیاز داشته باشند. بینی این گونه افراد ممکن است به دلایل ژنتیکی یا دلایل زیست محیطی کوچک تر از حد نرمال باشد و ظاهر نامتناسبی داشته باشند.
در مواردی مانند اصلاح فرورفتگی بینی و پیشانی باید از پیوند بافت یا استخوان برای تقویت پل بینی استفاده شود. جراح معمولاً غضروف لازم را از بخشهای دیگری از بینی مانند تیغه وسط بینی میگیرد. اما اگر در تیغه وسط بینی بیمار بافت کافی وجود نداشته باشد، میتوان غضروف را از استخوان دنده و دیگر بخشهای بدن گرفت. مواد سنتزی و بافتهای بیولوژیک دیگر نیز به عنوان پیوند به کار برده میشود.
در بعضی موارد جراحی ترمیمی یا جراحی ثانویه نیز ممکن است نیاز به افزایش سایز بینی داشته باشیم. در این گونه موارد، در جراحی اولیه، معمولا غضروف یا بافت بینی بیش از حد برداشته شده است و به همین دلیل در جراحی ترمیمی باید با افزایش سایز به وسیله پیوند غضروف یا روش های دیگر این مشکل را برطرف کرد.
جراحی ترمیمی چیست؟
جراحی ترمیمی بینی که همان جراحی مجدد و ثانویه به شمار می رود یکی دیگر از انواع جراحی بینی است. هدف جراحی ترمیمی این است که بتواند مشکلات و عیوبی که در جراحی قبلی ایجاد شده است را برطرف کند یا بهبود دهد.
جراح باید ساختمان بهم ریخته شده بینی در عمل اول را بازسازی ک ندو با ایجاد کمترین آسیب از تشدید تشکیل بافت اسکاردر بینی جلوگیری نماید.
این نوع جراحی بینی هم می تواند شامل جراحی بینی کاهشی و هم شامل جراحی بینی افزایشی شود. اما در حالت کلی هدف جراحی ترمیمی این است مشکلات آناتومی بینی و همچنین مشکلات کاربردی بینی مانند مشکلات تنفسی را برطرف کند.
به خصوص نوک بینی خیلی باریک یکی رایج ترین دلایلی است که درصد زیادی از بیماران را دوباره وجبور به جراحی می کند در این حالت ممکن است طی یک جراحی بیش از حد تهاجمی که غضروف زیادی برداشته می شود نوک بینی در خود فرو رفته باشد یا افتاده باشد. در این نوع جراحی های ترمیمی هم شکل بینی و هم راه تنفسی بهبود می یابد.
جراحی شکستگی بینی چگونه است؟
جراحی شکستگی بینی در بین انواع جراحی بینی، می تواند برای افرادی که بینی آنها در یک تصادف یا حادثه آسیب دیده است مناسب باشد. با جراحی شکستگی بینی می توان بینی را به شکل سابق آن برگرداند. اما در بسیاری از موارد بیماران تصمیم می گیرند که از این فرصت استفاده کرده و جراحی زیبایی بینی هم انجام بدهند.
اگر بیش از دو هفته از زمان ایجاد آسیب برای بینی گذشته باشد، شما ممکن است دچار شکستگی بینی شدید شده باشید و نیاز به انجام عمل جراحی برای اصلاح وضعیت بینی خود داشته باشید. برای انجام این عمل احتمالاً نیاز به منتظر ماندن برای دو تا سه ماه وجود دارد تا پس از این دوره بتوان به نحو مناسب وضعیت بینی را اصلاح کرد. سپری شدن این مدت امکان کاهش ورم بینی شما را فراهم می کند و درمان بینی شما پس از این دوره شروع می شود. کاهش ورم به جراح شما امکان می دهد تصویر دقیق تری از ظاهر اولیه بینی شما داشته باشد.
این نوع از عمل شکستگی بینی به عنوان عمل جراحی تجدید ساختار شناخته می شود و هدف آن بازیابی ظاهر فرد به حالت قبل از ایجاد آسیب می باشد. اگر اقدامات درمانی در طول دو هفته پس از ایجاد آسیب انجام شود، تنها هدف احتمالی آنها بازیابی ظاهر قبلی فرد است. اگر شما مجبور شوید چند ماه برای انجام اقدامات درمانی منتظر بمانید، در اغلب مواقع این امکان وجود دارد که ظاهر بینی نیز به دلخواه شما تغییر داده شود.
احتمالاً شما علاقه مند به این نوع عمل جراحی هستید که در آن بطور همزمان هنگام اصلاح ساختار بینی، ظاهر آن نیز اصلاح می شود. برای انجام این نوع عمل باید از متخصصانی استفاده کنید که در هر دو حوزه جراحی ظاهر و جراحی ساختار بینی مهارت داشته باشند.
جراحی بینی تزریقی چیست؟
قبل از توضیح در مورد این روش لازم به ذکر است که این روش به دلیل عوارض و جذب فیلر مورد تایید نمی باشد.
در این نوع جراحی بینی که زیر مجموعه ای از جراحی زیبایی بینی است و در آن از پر کننده ها یا فیلر های تزریقی استفاده می شود، می توان مشکلات زیر را اصلاح کرد:
- اصلاح افتادگی نوک بینی
- هموار کرد زاویه های تند
- تغییر زاویه ی نوک بینی برای ایجاد تقارن
به عنوان مثال دکتر شما می تواند به جای اینکه ناهمواری روی بینی را با جراحی بردارد، از یک فیلر تزریقی برای هموار کردن آن استفاده کند. اما تاثیر فیلر های تزریقی دائمی نیست.
نکات مهمی در مورد این نوع جراحی را برای تان لیست کرده ایم:
1– اکثر محصولات استفاده شده (مثل مارک های Juvederm،Restylan ) معمولا” دائمی نیستند هر چند که در بازار فیلرهای دائمی مثل ژل سیلیکون هم وجود دارد که معمولا” پزشکان تمابل زیادی به استفاده از آنها ندارند چون درصورتیکه باعث برآورده شدن انتظارات بیمار نشود موجب مشکلات اساسی برای هردو خواهد شد.
۲- با افزایش مصرف این مواد بوسیله افراد غیرمتخصص که با وعده هزینه کمتر و تبلیغات در مجلات زرد و غیره و بدون شناخت دقیق از ساختار طبیعی و غیرطبیعی بینی اقدام به تزریق می نمایند، بسیاری از جراحان بینی در مطب هایشان بیمارانی را که دچار مشکل شده اند ویزیت می کنند.
۳- حجم های زیاد این مواد باعث تغییر در بافت نرمال بینی میشود و دربسیاری از موارد عمل ترمیمی و ثانویه را بسیار مشکل و یا در برخی بیماران غیرممکن میکند.
۴- با گذر زمان،این مواد پرکننده می توانند باعث تغییرات پوستی مثل قرمزی و نامنظمی در سطح بینی میشوند بخصوص اگر بوسیله فرد غیرمتخصص بسیار نزدیک به سطح پوست تزریق شود.
۵- به نظر وقتی که نیاز به افزودن حجم در محلی کوچک در بینی باشد می توانند موثر باشند ولی اگر در آنالیزبینی مشخص شود که برای هارمونی بهتر باید قسمتهایی ازبینی برداشته شود،درمان معمول همان جراحی رینوپلاستی است.
۶- یکی از محل هایی که می تواند در صورت تزریق درست از فواید این مواد پرکننده بهره مند شود ناهمواریها و فرورفتگیهای کوچک در پل بینی است.
۷- بطور کلی هرگز اینگونه دستکاری ها را دست کم نگیرید و با مشاوره کامل و دقیق با جراح باتجربه و آموزش دیده رینوپلاستی انتخاب دقیق تری را انجام دهید و توصیه ما به شما این است که در هر صورت از پر کردن بینی تان با مواد دائمی پرهیز کنید چرا که اولا معمولا نتایج نامناسبی می دهند و دوما امکان اصلاح بدون دردسر و جداکردن آنها ازبافتهای طبیعی بینی تقریبا غیرممکن است.پس هرگز پل های پشت سرتان را خراب نکنید.
۸- نکته مهم دیگر این است که در هر دفعه تزریق نباید حجم زیادی وارد بینی کرد چرا که هم باعث مشکلات ظاهری می شوند و هم با کاهش جریان خون در بینی و بخصوص پوست رویی آن ممکن است نتایج فاجعه بار بوجود آورند.
۹- ماندگاری بهترین و تاییدشده ترین ماده پرکننده غیر دائمی در بینی معمولا” میان ۹ تا ۱۲ ماه خواهد بود که بسته به خصوصیات خود فرد و جنس ماده فرق خواهد کرد.
۱۰- تزریق ژل در بینی در مقایسه با رینوپلاستی معمول:
- نیاز به استراحت پس از عمل ندارد
- به ندرت امکان دارد تورم کم یا کبودی مختصر ایجاد شود که به مدت ۳ تا ۴ روز از بین میرود.
- در این روش درد پس از عمل وجود ندارد یا بسیار اندک است..
- به بستن چسب روی بینی یا پانسمان نیاز نیست.
- نتیجه این روش بلافاصله قابل رویت است و فرد همان موقع میتواند تغییر را در بینى خود مشاهده کند
۱۱- در کل این مواد حتما” باید بوسیله جراح باتجربه و آموزش دیده رینوپلاستی تجویز و تزریق گردد و معمولا کاربرد آن به برطرف کردن نامنظمی های ناچیز و نیازمند دستکاری حداقلی می باشد.
۱۲- نکته دیگر این است که مطمئن باشید که سالها بعد نیز این مواد هرگز جای رینوپلاستی معمول را که نیازمند هنر و مهارت و دانش کامل در مورد ظاهر و کارکرد بینی است را نخواهد گرفت.
جراحی بینی قومی-نژادی چیست؟
در جراحی بینی قومی-نژادی نیز همان روش هایی استفاده می شود که در جراحی زیبایی بینی کاربرد دارد. معمولا جراحی بینی قومی-نژادی اشاره می شود به جراحی بینی برای نژاد های آفریقایی، آسیایی، اسپانیایی، افغانی و …
کانتور بینی این افراد معمولا ملایم تر از سایر بیماران است به همین دلیل برای اینکه جراح بتواند از ویژگی های نژادی آنها مراقبت کند، باید توجه خاصی را معطوف کند.
جراحی بینی برای نوجوانان چگونه است؟
در اکثر موارد دکتر ها به نوجوانان توصیه می کنند قبل از اینکه برای جراحی بینی اقدام کنند، صبر کنند تا رشد بینی آنها کامل شود.
در اینجا یک استثنا وجود دارد و آن هم در شرایطی است که بینی آسیب دیده باشد یا اینکه فرد با مشکلات تنفسی روبرو باشد. وقتی یک بیمار نوجوان تحت عمل جراحی بینی قرار می گیرد، جراح باید توجه خاصی را معطوف کند تا از آسیب به مناطق رشد بینی جلوگیری شود.
علاوه بر این، یک جراح باید مطمئن شود که بیمار از نظر روحی و روانی آمادگی کامل را برای جراحی بینی دارد.
وقتی شما و پسر و یا دختر نوجوان شما با هم سر مسئله جراحی بینی به توافق رسیدید آنوقت این سوال به میان میآید که برای جراحی زیبایی بینی چه سنی مناسب است؟
از نظر جسمی سن مناسب زمانی است که شخص نوجوان به اندازه کافی رشد کرده باشد. سن مناسب برای دختران نوجوان 15 تا 16 سالگی و برای پسران نوجوان 16 تا 17 سالگی است.
این مهم است که بلوغ فکری و ذهنی نوجوان خود را هم بسنجید. علاوه بر اینکه باید انتظار نتایج مناسب از جراحی را داشته باشید نوجوان شما باید نشان دهد که تمام جنبههای جراحی را درک میکند و مشتاقانه به دستورالعملهای بعد از جراحی گوش میدهد و عمل میکند زیرا همچنان امکان دارد به علت تغییرات انجام شده از طرف دیگران مورد انتقاد قرار گیرد.
نگران نباشید و احساس تنهایی نکید زیرا همان جراح پلاستیک با تجربه و ماهر با شما مشورت میکند و شما و نوجوانتان را به مسیر درست هدایت میکند.
جراحی بینی برای افراد میانسال چگونه است؟
اگرچه رشد بینی تا ۱۷ سالگی متوقف می شود اما شکل بینی ممکن است با افزایش سن تغییر کند.
نوک بینی ممکن است افتاده تر شود یا اینکه راه هوایی بینی تنگ تر شده و مشکلات تنفسی ایجاد کند. جراحی بینی برای افراد سن بالا می تواند به منظور اصلاح اینگونه مشکلات انجام شود تا عملکرد تنفسی بینی بیمار بهبود پیدا کرده و همچنین ظاهر جوان تری پیدا کند.
اگرچه اکثر متقاضیان عمل بینی در سنین پایین (در بازه 40 ـ 20 سالگی) درصدد خوش فرم کردن بینی خود برمیآیند تا هم مشکلات تنفسیشان حل شود و هم با داشتن بینی زیباتر جذابیت بیشتر و اعتماد به نفس فزونتری پیدا کنند، بااین حال دلایلی وجود دارد که افراد را ترغیب میکند تا جراحی زیبایی بینی را به تاخیر بیاندازند. متداولترین علل جراحی بینی در دوران میانسالی و سالمندی عبارت است از :
- پدیدار شدن نشانه های پیری در بینی، مانند نوک بینی توپی شکل و یا افتادگی نوک بینی
- مشکلات تنفسی
- بهرهگیری از امکان زیباتر کردن بینی
Comments are closed.